Skindtyper

Er du ikke jæger og har du ikke selv et trofæskind, så fortvivl ikke. Jeg har de fleste skind på lager og syer gerne op på bestilling alt efter hvad vi aftaler. Er også lagerførende i færdigsyede designs. På mit værksted anvender jeg de fleste typer af skind til Trophys Designs forskellige produkter. Typisk og ofte brugt er nedenstående arter. Spørg gerne på andre arter.

Impala
(Aepyceros melampus)
Trophy-Design-Impala_skindImpala-trophy-designImpalaen er verdens mest succesfulde og mangfoldige antilope i verden. Lever gerne i busksavanne. Netop her er den ganske unik med dens hurtighed og fantastiske springkraft. Impalaen kan spring 12 meter i længden og 3 meter i højden.

Zebra Burchells (Equus burchellii)
Trophy-Design-zebra-skindzebra-trophy-designVi kender tre forskellige Zebraer og den vi oftest oplever er Almindelig Zebra som er et typisk savannedyr der æder og søger føde op til 19 timer i døgnet. Zebraen følges ofte med Blue Wildebeest. Almindelig Zebra er et flokdyr der lever enten i en haremsgruppe eller ungkarlegruppe. Zebraerne er i hestefamilien og når typisk en skulderhøjde på 106 – 148 cm.

Blue Wildebeest  (Connochaetes taurinus)

IMG_1035_BW_webBlue-Wildebeest-Trophy-DesignEn rubust og stærk antilopeart der lever i store flokke på den åbne savanne. Æder primært kort græs, hvorfor den ofte ses sammen med Zebraer, idet de foretrækker det lange græs. Blue Wildebeest kan lugte regne på flere hundrede kilometers afstand og dermed øge chancerne for at finde frisk græs. Mange kender de fantastiske billeder fra de enorme årlige Blue Wildebeest vandringer med op til 1,7 millioner individer fra Serengeti (Tanzania) til Masai Mara (Kenya).

Blesbok  (Damaliscus dorcas phillipsi)
IMG_1072_blesbok2_webBleesbuck-Trophy-DesignEn mellemstor antilopeart nært beslægtet med Bonteboken. Lever i flokke med dominerende han. Er meget territoriel og kendes tydeligt på den hvide blis. Findes ofte i Sydafrikas centrale højland. Lever af forskellige græsarter. Både hunner og hanner har horn.

Kudu  (Tragelaphus strepsiceros)
IMG_1030_Kudu_webkudu-trophy-designKuduen tilhører familien af spiralhornede antiloper og bære verdens længste horn. Rekorden er 188 cm. Kuduen lever i flokke primært bestående af hunner og deres kalve. Kudu tyrene har ikke som sådan harem eller teritorium men opsøger hunnerne i brunstperioden. Kuduen er formentlig den antilope på det Afrikanske kontinent der æder flest forskellige plantearter. Man har således observeret over 150 forskellige fødeplanter.

Red Hartebeest (Alcelaphus buselaphus)
Red-Hartebeest-Trophy-Design-SkindRH-Trophy-Design-2Et klogt dyr der altid er på farten. Trods sit vuggende løb og lidt kluntede stil er Red Hartebeest en af savanens hurtigste antiloper.Ses ofte i flokke på op til 30 enheder. Både hannen og hunnen har de meget særprægede Z formede horn. Er udbredt i Sydafrika, Botswana og Namibia. Red Hartebeest er byttedyr for løver, leoparder og savanens vilde hunde. Antilopen er 1,20 – 1,40 over skulderen og har en typisk vægt på 150 kg.